Staan jouw talenten en kwaliteiten al te lang in de ijskast?

Wil jij aan de slag met doorbreken van je patronen en je gedrag veranderen. Dan ben je bij gedragkracht op de juiste plek.

Omdat iedereen uniek is!

Inzicht in je gedrag …

Aan de slag met …

Loop jij vast in gedrag van jezelf en wil je dit veranderen? Het kan lastig zijn om de relatie met jezelf en met anderen te verbeteren, als je niet weet waar je exact in vastloopt. Gedrag vertelt altijd iets over wat er in jou gebeurt. Daar kan van alles aan ten grondslag liggen. Gedrag vertelt altijd iets over jouw binnenwereld. Daar heb je invloed op, maar dat betekent wel dat het aangekeken moet worden.

Voorbeelden van gedrag waar je in vast kunt lopen zijn:

  • Je wordt gek van je drukke hoofd, waar is de aan- of uitknop.
  • Je wilt beter voor jezelf opkomen en assertiever zijn.
  • Je worstelt met jezelf uiten, dit vind je zo spannend dat je jezelf makkelijk laat overrulen.
  • Je voelt je oververantwoordelijk voor dingen die niet van jou zijn, hierdoor heb je nooit ruimte voor jezelf.
  • Je weet niet wat je wilt met je leven, waardoor je het gevoel hebt dat je altijd achter de feiten aanloopt.

Vaak zijn jouw unieke talenten en kwaliteiten verborgen geraakt doordat je hebt moeten overleven.

Individuele coaching

Coaching door Gedragkracht

Mijn naam is Annita, ik ben de drijvende kracht achter GedragKracht. Ik verzorg coaching en training gericht op persoonlijk ontwikkeling waarbij ik veel hoogsensitieve en hoogbegaafde mensen coach. In de kern zie ik het zo: gedrag waar je last van hebt, heeft z’n oorsprong in je kindertijd. Het is een beschermlaag die je vroeger gediend heeft, maar die je nu in de weg zit. Dit gedrag heeft je destijds geholpen om bij de pijn weg te blijven. Maar nu belemmert dit je groei. Het staat je dromen en verlangens in de weg.

Als je geleerd hebt om jezelf af te sluiten voor andere mensen omdat dit als kind veiliger was, dan kan dit gedrag je nu lelijk in de weg zitten. Misschien verlang je enorm naar verbinding, maar weet je niet hoe dit moet. Misschien voel jij je sociaal onhandig terwijl je dit in de kern niet bent.

Tijdens mijn coaching maak ik gebruik van een aantal tools die inzicht geven in wie je bent en waarom jij je gedraagt zoals jij je gedraagt.

Systemische coaching

Tijdens mijn coaching zet ik familieopstellingen in. Jouw positie in het familiesysteem is van grote invloed op het gedrag wat je nu laat zien. Door middel van een familieopstelling wordt het onzichtbare zichtbaar.

Hier is veel over te zeggen maar in de kern komt het er op neer dat je vanuit een bepaalde loyaliteit aan je familiesysteem (ouders, voorouders, overgrootouders) ballast met je meedraagt die niet van jou is.

Je mag je eigen plek weer innemen en jouw leven invullen op de manier zoals jij dat wilt.

Systemische coaching

Inzicht in talenten en kwaliteiten

Wanneer je met jezelf worstelt lijkt het soms alsof er iets in jou niet goed is. Dit is niet het geval. Gedrag ontstaat nooit zomaar. Patronen zijn niet voor niets hardnekkig. Door inzicht te krijgen in je kwaliteiten en talenten krijg je inzicht in jezelf. Dat is tweeledig: enerzijds breng je de focus naar wat je goed kunt in plaats van altijd te focussen op wat er beter kan.

Anderzijds zul je zien dat je jouw talenten en kwaliteiten hebt ingezet om bepaalde pijn te vermijden. Dit is ontzettend krachtig, zeker wanneer jij je hier bewust van bent.

Talenten en kwaliteiten

Inzicht en zelfkennis

Mijn coaching is gericht op persoonlijke ontwikkeling, in de breedste zin van het woord. Alles wat jij opgelost of verandert, wilt zien is groei, bloei en ontwikkeling. Voor je gezin, op persoonlijk vlak of voor je werk.

Een coachingstraject bestaat uit vijf sessies. Na vijf sessies, die meestal eens per veertien dagen plaatsvinden, heb je voldoende inzichten en zelfkennis gekregen om positief verder te kunnen. 

Even kennismaken …

Over Annita

Mijn naam is Annita, ik ben de drijvende kracht achter Gedragkracht. Ik ben als coach en trainer actief sinds 1994. In de afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in talentontwikkeling, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en systemisch werk.

Ik ben gespecialiseerd in het coachen van volwassenen, jongerencoaching, training en coaching gericht op persoonlijke ontwikkeling en training van leerkrachten.

Mijn visie

Gespecialiseerd in hoogbegaafdheid

Als coach ben ik gespecialiseerd in de begeleiding van hoogbegaafde mensen. Ik ben dan ook aangesloten bij het Kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid. Als je hoogbegaafd bent, ben je vaak anders. Je valt buiten het spectrum normaal omdat je anders denkt en doet. Veel hoogbegaafde mensen stuiten in hun leven op onbegrip. Je komt terecht in een verkeerde omgeving waardoor je stuit op veel onbegrip en afwijzing. Ze werken onder hun niveau of passen zich aan. Het maakt dat je denkt: ‘was ik maar gewoon’

In de kern komt het erop neer dat je de prachtige talenten en kwaliteiten, die horen bij een HB’er verstopt hebt in je leven. Dat mag anders. Het is tijd om de regie terug te pakken en de weg te bewandelen die past bij jouw hoogbegaafdheid.

Contact

Kan ik je helpen?

Heb je vragen of wil je meer informatie over coaching? Neem gerust contact op.

Neem direct contact op Bel met: 0528 236030