Inzicht in het gedrag van kinderen op school?

Training en coaching voor leerkrachten die inzicht willen in het gedrag van kinderen en daarmee ook in het gedrag wat ze zelf laten zien.

Inzicht in gedrag

Irriteer jij je aan het gedrag van
kinderen in jouw klas?

Ben je een toegewijde leerkracht en werk je in het onderwijs? Dan herken je vast dat het gedrag van de kinderen in je klas je behoorlijk kan triggeren. Soms roept de reactie van een leerling een heftige reactie in je op, waardoor je heftiger reageert dan je wilt. De grote vraag is waarom triggert het gedrag van het kind jou?

Wat wil het kind je eigenlijk vertellen? En hoe haal je de trigger eruit voor jezelf zodat het makkelijker wordt voor jou en de leerling. Gedragkracht verzorgt training & coaching voor docenten in het onderwijs. Ik ben er om je te ondersteunen en inzicht te krijgen in je eigen gedrag en het gedrag van je leerlingen. Omdat ik geloof dat inzicht in gedrag van grote impact kan zijn op de manier waarop je lesgeeft en de interactie met leerlingen.

“Mensen die willen, zoeken oplossing.
Mensen die moeten, zoeken redenen.” 

Als het gedrag van een ander jou stoort, zegt dit ook iets over jou

Training & Coaching

Coaching door Gedragkracht

Mijn naam is Annita, ik ben de drijvende kracht achter GedragKracht. Ik verzorg coaching en training gericht op leerkrachten. Als leerkracht heb je dagelijks te maken met je eigen gedrag en het gedrag van de kinderen waar je mee werkt. Dit kan een confronterende spiegel zijn. Want waarom zijn het altijd dezelfde kinderen die je triggeren? Je wordt boos, reageert geïrriteerder dan je wilt of je kunt ze wel achter het behang plakken.

Gedrag werkt altijd twee kanten op. Het zegt iets over jou. En iets over het kind. Alles start bij bewustwording. Welke signalen zie je en hoe interpreteer je ze? Hoe ga je hier constructief mee om?

Dat is waar we mee aan de slag gaan tijdens de trainingen die ik verzorg.

Wat zegt jouw gedrag over jou?

Als jij als leerkracht getriggerd wordt door bepaald gedrag van een leerling dan zegt dit iets over jou. Gedrag is een uiting van wat er gebeurt in jouw binnenwereld. Dus als je heftig uitvalt naar een kind, of als een kind je ontzettend irriteert heb je iets in jezelf te onderzoeken. Want waar jij getriggerd wordt door gedrag, word je collega er niet warm of koud van.

Bewustwording is de sleutel. Enerzijds over wat je hierin triggert. Anderzijds over wat een kind je nu echt wil vertellen met zijn of haar gedrag.

Wat zegt het gedrag over het kind?

Gedrag is de taal van een kind. Maar wat zegt het? Welke behoeften of emoties communiceert een kind op de onderlaag.

Wanneer je leert snappen wat een kind wil communiceren met gedrag kun je een veilige omgeving creëren voor het kind. Door je bewuster te worden is het mogelijk om effectiever te reageren op wat je ziet bij een kind.

Je leert hoe je positieve relaties opbouwt door het kind te willen snappen in wat het wil zeggen. Zeker wanneer er sprake is van hoogbegaafdheid of hooggevoeligheid.

Hoe ziet een traject eruit

Ik verzorg individuele coaching en groepstrainingen voor leerkrachten. Individuele coaching gaat over coachingstraject bestaand uit vijf sessies. Na vijf sessies, die meestal eens per veertien dagen plaatsvinden, heb je voldoende inzichten en zelfkennis gekregen om positief verder te kunnen. 

Groepstrainingen zijn altijd op maat. Dit hangt af van de vraag. Neem gerust contact op, dan maak ik een aanbod op maat.

Even kennismaken …

Coaching leerkrachten

Mijn visie

Gespecialiseerd in gedrag

Als coach ben ik gespecialiseerd in gedrag. Zolang jij je niet bewust bent van jouw gedrag in relatie tot de ander en jezelf, kom je niet in je kracht te staan. Middels mijn coaching maak ik je bewust van je gedrag en de invloed hiervan op jezelf en de ander. Hiervoor zet ik mijn kennis in als systemisch coach, talentgedreven coach, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.

“Kinderen beter begrijpen? Begrijp ook jezelf!”

Contact

Kan ik je helpen?

Heb je vragen of wil je meer informatie over coaching? Neem gerust contact op.